Ihana Kreikka! Top 5 kohteet

Kreikassa on tuhansia saaria, joista suurin osa sijaitsee Egeanmerellä ja ne muodostavat usein saariryppäitä. Kreikan mantereen länsipuolella Joonianmerellä sijaitsee myös isoja saaria mutta merkittävimmät matkailullisesti ovat juuri Kreikan ja Turkin väliin jäävällä merialueella. Maan mantereelle matkailijat suuntaavat harvemmin vaikka syytä matkustaa sinnekin löytyy.

1. Ateena

Ateena on turhaan Kreikan yksi aliarvostetuimmista kohteista. Monelle kaupunkiin päätyneelle se onkin positiivinen yllätys. Länsimainen demokratia sai alkunsa juuri tässä kaupungissa ja se tarjoaa paljon nähtävyyksiä kuten Akropolin alueen, jossa sijaitsevat Parthenonin ja Erekhtheionin temppelit, Dionysoksen teatteri ja Agora. Kaupungissa on myös loistava museotarjonta, joten Arkeologinen museo, Bysanttilainen museo ja Agoran museo kannattaa rastittaa vierailulistalle. Ateena on moderni suurkaupunki, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet ja ympärillä vilkas kreikkalainen kuhina.

2. Kreeta

Kreeta on kohteista monipuolisin. Maan suurin saari tarjoaa rantaa, historiaa, hyvää ruokaa ja kaupunkitunnelmaa. Heraklion ja Hania ovat kaupunkeja, joissa kuhisee normaali kreikkalainen arki kun taas vilinän vastapainoksi voi siirtyä rauhallisemmille rannoille. Kreeta sopii hyvin autoilukohteeksi ja se tarjoaa nähtävyyksiä moskeijoista luostareihin.

3. Santorini

Santorini on monelle tuttu maan matkailumainoksista, saari, jossa upeat vitivalkoiset rapatut kivitalot nököttävät vuoren rinteillä. Saari on suosittu häämatkakohde, sillä sen jylhät maisemat ja kauniit rakennukset luovat romanttiselle matkalle huikeat puitteet.

4. Rodos

Rodos on kestosuosikki monesta syystä. Saarelle on matkusteltu Suomestakin jo vuosikymmeniä. Rodos on loistava perhekohde ja moni palaa sinne aina uudelleen. Rodoksen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja saarella on muutenkin paljon historiallisia nähtävyyksiä. Rodoksen kaupunki on vilkkaampi kohde kun taas 15 kilometrin päässä sijaitseva Faliraki on rauhallisempi rantapaikka.

5. Kos

Kosin saari sijaitsee lähellä Turkin rannikkoa ja se on pitänyt pintansa maan suosituimpiin kuuluvien saarien joukossa. Kos on miellyttävän rauhallinen ja siellä voi liikkua monilla alueilla vaikka pyöräillen rannalta toiselle. Kos tunnetaan Hippokrateen eli lääketieteen isän kotina ja saarella onkin paljon nähtävää. Monipuolinen Kos tarjoaa nuorisolle myös vilkasta yöelämää ja hauskoja teemapuistoja.