Kreikka on ikuinen

Kreikan suosio lomakohteena ei ole horjunut vaikeinakaan aikoina. Kreikassa on kaikkea sopivassa suhteessa ja lomalainen ei voi olla rentoutumatta tavernassa, jossa taustalla soi kreikkalainen musiikki ja vieressä liplattaa kirkasvetinen Aegeanmeri.

Kreikka on länsimaalaisen kulttuurin kehto ja sen kulttuuri tuntuu tutulta, toisaalta maan sijainti Euroopan laidalla antaa siihen ripauksen eksotiikkaa ja muinaisen kulttuurin piirteitä. Lomalaiselle tarjotaan siis jotain tuttua ja jotain kiehtovan vierasta.

Monipuolisuus ihastuttaa

Antiikin aarteet ja Kreikan mytologia tarjoavat historiasta kiinnostuneelle matkailijalle loputtoman tutkimuskohteen. Maan pääkaupungissa Ateenassa on kulttuurinnälkäiselle paljon nähtävää mutta lukuisilta Kreikan pieniltä saariltakin löytyy historiallisia kohteita. Olympos-vuori, Delfoin oraakkeli, maailman ensimmäinen sairaala ja Akropolis ovat jo riittäviä syitä varata matka Kreikkaan.

Maassa on lukuisia Unescon maailmanperintökohteiden listalle päätyneitä kohteita, kuten Hanian Venetsialainen satama ja Rodoksen vanhakaupunki. Rantalomaan voi siis pienilläkin saarilla yhdistää usein historiaa ja tietenkin hyvää ruokaa.

Makujen sinfonia

Kreikkalainen ruoka on parasta nautittuna oikeassa ympäristössä, joka voi olla esimerkiksi tunnelmallinen taverna vanhankaupungin kujalla. Tavernoissa tunnelma on mutkaton ja ruoka hyvää. Kreikassa hintataso on edullisempi kuin Suomessa joten maukas illallinen ei tee valtavaa lovia lomabudjettiin. Maassa syödään pitkän kaavan mukaan nauttien seurasta kuten muuallakin Välimeren alueella. Pöytään kannetaan viininlehtikääryleitä, paneroitua halloumia, tuoreita salaatteja, lihavartaita ja vihannespatoja. Helmeilevää kreikkalaista valkoviiniä ja lopuksi hunajaisen makeita jälkiruokia! Matkalaisen maha kiittää.

Kreikassa on hyvä sisäinen liikenne ja sen avulla voi hypellä ihastuttavien ja toinen toistaan upeampien saarien välillä. Jokaisella saarella on omanlainen kulttuuri ja ne poikkeavat monesti luonnonkin suhteen toisistaan. Paikalliset ovat leppoisan ystävällisiä ja saarien verkkainen elämän rytmi tarttuu nopeasti lomalaisiinkin.

Kreikassa kannattaa uppoutua tunnelmaan, istahtaa kahvilaan ja tilata paikallinen jääkahvi, nauttia upeista maisemista ja mielenkiintoisista nähtävyyksistä.